Eesti iseseivuspäev

24. veebruaril tähistatakse Eesti riigi tähtsamat päeva - Eesti iseseisvuspäev - 1918. aastal Tallinnas vastu võetud iseseisvusdeklaratsiooni järgi. Sel aastal saab Eesti 99 aastaseks.

22. ja 23. veebruaril toimusid meie koolis selle puhul aktused.

22. veebruaril kuulasid hümni ning tähistasid vabariigi tähtsamat päeva pidulikult riietunud  esimese klassi õpilased. Samal päeval toimunud üheksandate klasside ja gümnaasiumi osa aktusel viibis ka riigihalduse minister Mihhail Korb. Ta õnnitles õpilasi ja õpetajaid saabuva pidupäeva puhul. Oma kõnes mainis minister, et riik on ühiskonna ja teenuste kogum ja Eesti ei tohiks olla erand tegutsemiseks selle nimel, et kõigil meil oleksid võrdsed õigused ja võimalused. Nimetatud külaline peatus ka maksude teemal: kust tulevad ja kuidas kasutatakse. Teiste küsimuste ja teemade seas puudutati ka hetkel aktuaalset teemat - hall pass.

4. - 8. klasside aktused toimusid 23. veebruaril. Traditsiooniliselt, algas aktus hümniga, kohalolijad laulsid kaasa. Pidulikel aktustel vaadati hea meelega meie kooli õpilaste esinemisi. Eriti meeldis meie kooli koori etteaste, nemad näitasid üles kõrget kahehäälse laulmisoskuse taset. Meelde jäi ka tantsustuudio etteaste, kus lapsed esinesid rahvariietes ning tantsisid rahvatantse. Eriliselt huvitav oli videoküsitlus teemal: “Mida teie jaoks tähendab Eesti?”

Aktused aitasid kõigil õpilastel tunda end osana meie riigist.

Tänusõnad korraldamise eest kuuluvad: Annika Kandõba ja Andrei Matusevitsile (aktuste eestvedajad), S. Logussovale, E. Beljajevale, N. Kablushkole, V. Rõukule, D. Põlkinile, algklasside ja eesti keele õpetajatele.

Autor: Tatjana Oleshkevits, 10. klass

 

IMG 2748  23 veebruar 2  23 veebruar  23 veebruar 3  23 veebruar 5  23 veebruar 6  23 veebruar 7  

23 veebr 4