Talgude päev 2022

7. mail 2022 korraldas Tallinna Läänemere Gümnaasium, mis toetab iga-aastast kevadist talgut Lasnamäel Heategevuspäeva raames, kooli territooriumil koristustalgud, kus osales umbes 100 inimest.

Kell 10:00 jagunesid õpilased ja õpetajad 6 rühma. Bioloogia- ja geograafiaõpetajate J. Dotsenko ja A.Nikolajeva juhtimisel rajasid poisid uued lillepeenrad, istutasid lilli, külvasid muru, pügasid põõsaid ja koristasid umbrohtu. Tööriietes poisid värvisid aeda või õigemini värskendasid selle värvi. Eraldi rühm kogus prügi kooli territooriumil. Selles tegevuses oli tugev toetus ja meeskonnatöö, sest poisid vahetasid või aitasid aeg-ajalt üksteist.

Traditsiooniliselt osalesid koristustöödel ka õpilasesinduse liikmed.

Eraldi tuleb mainida 9.A, 9.B ja 9.D klassi õpilasi, kes peaaegu täies koosseisus tulid koristuspäevale ja istutasid kolm elupuud, mis said nende armastatud koolile kingituseks põhikooli lõpetamise puhul, ning jätkasid mõtestatud männirida gümnaasiumi peasissekäigu paremalt poolt.

Koristuspäeva lõpus said osalejad meeldivaks traditsiooniks saanud mitmesuguseid maiuspalad. Kooli ees ootas kõiki laud, kus oli kaks kringlit, palju maiustusi, tee, mahl ja vesi.

Muusika, ilus päikesepaisteline ilm, meeldiv suhtlemine ja kasulikkuse tunne, mis näitas igas lapses peituvat suurt potentsiaali, aitasid osalejatel sel laupäeva pärastlõunal üksteist tundma õppida.

Sel päeval toimus huvitav üllatus. Lillepeenraid rajades kaevas üks rühmadest kogemata välja vana kastekannu, mis osutus 25 aastat tagasi kooli territooriumile kadunuks...

Kool tänab kõiki osalemise ja abi eest!

Artikli autor : Beatrice Stepanova, 9B klassi õpilane

IMG 5921 1 1