Meie külaline - Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas

8. märtsil 2017. aastal toimus Läänemere gümnaasiumis pidulik kohtumine Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratasega.

Hommikul tervitasid meie kooli direktor, Denis Presnetsov koos peaministriga õpetajaid, kinkides neile lilli ning soovides kõike head ülemaailmse naistepäeva puhul.

Peaministri varajane külastus polnud seotud vaid pidupäevaga. Jüri Ratas viis läbi ühiskonnaõpetuse tunni 10.-12. klasside õpilastele, rääkides mitte ainult poliitikute tööst vaid ka eetikast. Oma kõnes puudutas ta mitmeid teemasid: poliitikute õige käitumine otsuste langetamisel; ametnike suhtlemine poliitilises sfääris ja igapäevaelus; sihikindlus ja vastupidavus, mida vajab iga endast lugupidav poliitik, et muuta meie riik veel paremaks kui ta seda täna on.

Lõpus said õpilased esitada külalisele oma küsimusi. Jüri Ratasel oli huvitav mõte: “Rääkides tõtt, et pea valet meeles hoidma”. See fraas oli kirjutatud peaminstri sõnavõtu esimesele slaidile. Öeldut ilmestas hea näide: kui küsimusele ei oska vastata, siis ei tasu seda välja hakata mõtlema, vaid võib ausalt öelda, et ei tea vastust ning lubada see välja uurida. Valet peab meeles pidama, et hiljem mitte vahele jääda. Ja lubadusest, välja uurida, tuleb kinni pidada. See ongi poliitiline eetika!

Oma jutus tõi ta välja inimliku ja poliitilise erinevuse. Peaministri sõnul võivad poliitilised otsused ja inimlikud arusaamad olla vahel erinevad. Eriti juhtub seda opositsioonis olevate erakondade liikmete vahel.

Oli huvitav teada saada, et meie kooli ajalooõpetaja Vadim Rõuk on nooruspäevil mänginud korvpalli Jüri Ratasega ühes meeskonnas.

Kohtumist filmiti 360 kraadi laiuses ning seda sai jälgida online´s sotsiaalkeskkonnas Facebook.

https://www.facebook.com/laanemere.tln.edu.ee/

Autor: Elina Antonova, 12. klass

 

 

8 marts  Nt77IzYqqAA 3j7nGQBr0cU  4CYAwmld4Jw  8siHQgE 7GY  f5UOomQAiSk    wP9bwHR3 ME  zTnFddy2Y8o